Blood Sugar

Et fingerpeg om dine glukoseværdier*


Abbott har udviklet en online dagbog til dig med diabetes som du kan udfylde og herefter diskutere med din behandler, så behandleren kan belyse, hvorvidt du er velreguleret eller ikke. Du skal blot bruge en traditionel blodsukkermåler og indtaste dine aflæsninger herfra. Resultatet vil være en hjælp til dig for næste step: Hvor skal du ansøge om at erhverve FreeStyle Libre?

Udskriv denne side og tag den med til din nærmeste behandler.

VEJLEDNING

Indtast venligst 7 x 7 værdier.

Start med at klikke på en dato, og indtast derefter dine aflæsninger (optimalt 7) for denne dag inden for de givne tidsintervaller. Gentag dette for de efterfølgende 6 dage, og klik på knappen “Se resultater”. Klik på knappen “Udskriv denne side”, og medbring dette til din nærmeste behandler.

DINE BLODSUKKERINDLÆSNINGER

7x7 = Tilføj så mange aflæsninger som muligt (optimalt 7 pr. dag)
i en uge for at få det mest nøjagtige resultat

Dag {{ week.id }}  
{{ week.days[0].id }}
{{ week.days[1].id }}
{{ week.days[2].id }}
{{ week.days[3].id }}
{{ week.days[4].id }}
{{ week.days[5].id }}
{{ week.days[6].id }}
Du har nu udfyldt denne online dagbog, tillykke. Diabetesbehandling bygger i vid udstrækning på begrebet egenomsorg. Dvs. at du selv tager vare på din behandling og lærer at kontrollere din diabetes. Dette involverer måling af dine glukoseværdier.


Næste step


Et godt samarbejde med din behandler kan være afgørende for, at du føler dig tryg i din behandling. Det er en rigtig god ide at være forberedt, når du konsulterer din behandler. Derfor anbefaler vi, at du printer denne side og viser den til din behandler.

I kan herved drøfte, hvad dine blodsukkerværdier betyder for din hverdag og dit anbefalede blodsukkermålområde, samt hvor velreguleret du er.

Ved traditionel blodsukkermåling måles glukose i friske fuldblodsprøver taget fra fingrene, underarmen, overarmen eller roden af tommelfingeren. Målingen fås, i det øjeblik du tager prøven. Jo flere målinger du foretager i løbet af et døgn, jo bedre overblik får du og din behandler.

HVORFOR PRIKKE NÅR
DU KAN SCANNE?1
FreeStyle Libre Flashglukosemonitoreringssystem er beregnet til at erstatte blodsukkermåling ved egenkontrol af diabetes.2 Glukoseniveauer måles i interstitielvæsken hos patienter (fra 4 år og op3) med Diabetes Mellitus.

Systemet består af en håndholdt læser og en sensor til engangsbrug, som du bærer på kroppen i 14 dage. Sensoren måler automatisk og lagrer glukoseværdier dag og nat. Efter mindst 5 dages brug kan du på læseren se en kurve (daglige mønstre), som viser mønster og udsving i målinger fra sensoren i løbet af en typisk dag. Den viser således et sammendrag af glukosedata fra flere dage.

En lignende kurve kaldes også en AGP (Ambulatorisk Glukose Profil) kurve og vises på tilknyttet software til systemet. Den illustreres her. Den mørkeblå linje er en median af alle glukoseværdier og lysere blå områder, viser inden for hvilke områder glukoseværdier kunne ligge. Dette blot for at eksemplificere hvordan man optimalt kunne belyse resultater og medbringe til sin behandler i en konsultation om ens behandling.EKSEMPLIFICERET AGP
(AMBULATORISK GLUKOSE PROFIL GRAF)


Graph
Find ud af mere


FreeStyle Libre bevilling

Undersøg dine rettigheder

Læs mere

Velreguleret diabetes?

Få hjælp til, hvordan du ansøger
Freestyle Libre som hjælpemiddel via borger.dk


Læs mere

Dysreguleret diabetes?

For yderlig informationer og hjælp til,
hvordan du kan ansøge om FreeStyle Libre
som et behandlingsredskab

Læs mere

Hvad er AGP?

Ambulatorisk Glukose Profil

Læs mere om AGP

Freestylediabetes.dk

Gå tilbage til www.freestylediabetes.dk

freestylediabetes.dk